Webteksten schrijven

Schrijven voor het web, is dat nou zo anders als schrijven voor gedrukte media? Ja en nee: De regels voor een goede tekst zijn nog steeds hetzelfde maar online zijn er een aantal extra zaken om rekening mee te houden. Zo is de aandachtsspanne een stuk lager dan iemand die een artikel in een magazine leest bijvoorbeeld. Ook is er veel meer directe concurrentie van andere soortgelijke artikelen (in een online nieuwsoverzicht bijvoorbeeld) waardoor het belangrijker is om op te vallen. En dan hebben we nog SEO waar rekening mee gehouden dient te worden zodat zoekmachines uw tekst beter indexeren.

 

Martijn heeft een aantal jaren nauwgezet de website van Computer Idee beheerd en gevuld. Regelmatig pikte Google News zijn berichtgeving op, met alle positieve gevolgen van dien voor de toch al heel behoorlijke bezoekcijfers van computeridee.nl

Dick van de Schraaf  [Hoofdredacteur Computer Idee]

 

Ik heb zelf veel ervaring in het schrijven van (online-)teksten en door 10 jaar lang in de uitgeverijwereld te hebben gewerkt, heb ik ook connecties met andere tekstschrijvers en redacteuren. Heeft u dus behoefte aan een goede tekst, dan kan pario u daarvan voorzien.

whats-your-story

Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Vul alstublieft een bericht in.
Vink de captcha aan om te bevestigen dat je geen robot bent.