Webhosting

Webhosting is het plaatsen van een website op een server die is aangesloten op het internet zodat het voor iedereen te bekijken is (voor uitleg over technische termen zie ook de webwoordenlijst).

Uw website wordt ondergebracht op een server in de moderne BIT datacenters te Ede.  Dit doet pario via Vimexx, een Amsterdamse hostingprovider (#1 in de hosting top 100). Op deze pagina nemen we een kijkje in de datacenters en leggen we een aantal zaken uit m.b.t. webhosting. Waarschijnlijk vooral interessant voor de computer geeks onder ons, zoals ondergetekende zelf. We hebben de informatie voor bezoekers via de mobiele telefoon wat beknopter gehouden.

bit-logo

Drone-video van het BIT-datacenter

Beveiliging

Koeling

Stroomvoorziening

Snelheid

Snelle AMS-IX verbinding en SSD-servers. Caching op server en plug-in voor compressie en lazyload (sneller laden). Daarnaast zorgen we via Imagify voor automatische beeldcompressie.

Veiligheid

Antispam, firewall, dagelijkse back-up op server + een externe back-up, ssl-certificaat (groen-slotje)

PHP7

Pario maakt gebruik van de nieuwste versie van PHP op zijn servers. PHP is de programmeertaal waarmee WordPress is gebouwd. De nieuwste versie zorgt voor flinke snelheidswinsten.

Duurzaam gehost

Niet alleen een website is van deze tijd maar ook duurzaamheid. Uw website wordt gehost in datacenters die voor 100% op groene stroom draaien (te controleren via TheGreenWebFoundation).

Snel netwerk

Uw website in de snelle BIT-datacenters

Snel netwerk

De BIT-datacenters zijn aangesloten op het AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) en ook op die in Frankfurt en London zodat bij storing in Amsterdam uitgeweken kan worden. Naast het feit dat het netwerk erg snel is, maken we op onze ssd-servers ook gebruik van caching  waardoor de site sneller laadt. Ook comprimeren we beeld en programmeercode en gebruiken we een slimme laadtechniek die ook door Facebook en YouTube wordt gebruikt (LazyLoad).

Groen slotje

SSL-certificaten van Let's Encrypt

Groen slotje

SSL-certificaten worden gebruikt om de connectie tussen de website en u te beveiligen. Dit is te herkennen aan het groene slotje in de adresbalk. SSL-certificaten zijn vereist voor betaalverkeer op bijvoorbeeld webshops. We zien het tegenwoordig echter steeds vaker op gewone websites. Google laat website met een groen slotje ook hoger scoren. Pario gebruikt de SSL-certificaten van Let's Encrypt om uw website van een dergelijk slotje te voorzien.

PHP7

De nieuwste versie van php

PHP7

De tijden dat een website alleen aan HTMl genoeg had, liggen ver achter ons. WordPress is gebouwd op basis van PHP, dat al sinds 1994 bestaat. Het wordt door meer dan 80% van de websites gebruikt en de nieuwste versie is PHP 7 dat onlangs is uitgebracht. Toch draait nog een kleine 98% op PHP 5.6 (klinkt ouder dan het is want nummer 6 is overgeslagen). Alle websites van pario draaien standaard op PHP7.

Groen gehost

100% groene stroom

Groene stroom

De datacenters van BIT draaien volledig op groene stroom. Check het zelf door uw webadres in te vullen op de website van The Green Web Foundation.

Daarnaast is het datacenter voorzien van een dubbele stroom- en noodstroomvoorziening waardoor bij stroomuitval (groen of niet) uw website niet direct offline is.

BIT datacenters

De datacenters van BIT draaien volledig op groene stroom en wat de beveiliging betreft zit het ook wel snor:

  • Camera's, zowel buiten als binnen;
  • Inbraakbeveiligingssysteem;
  • 2 onafhankelijke surveillancediensten;
  • Redundante verbinding naar meldkamer;
  • Dubbele authenticatie met RFID toegangspassen en irisscanners;
  • VEB gecertificeerd, beveiligingsklasse 4;
  • ISO/IEC 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Loop een virtueel rondje door het BIT datacenter in Ede. Bezoekers via smartphone/tablet, klik op de knop boven '3,2,1,' indien het beeld schokt. Met de '3,2,1' knoppen gaat u een verdieping omhoog of omlaag.

SSD-hosting

De servers die pario gebruikt in het datacenter zijn uitgerust met SSD harde schijven. In laptops wordt tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van SSD harde schijven omdat ze schokbestendig zijn en veel sneller zijn dan traditionele harde schijven. Die snelheid is ook belangrijk voor uw website aangezien bijna de helft van de consumenten (47%) verwacht dat een webpagina binnen twee seconden laadt. 40% verlaat de website indien het langer dan 3 seconden laadt. Vooral op mobiele apparaten is snelheid erg belangrijk. Wanneer een pagina te lang laadt en de bezoeker de website verlaat, is de kans groot dat ze niet meer terug komen.

Intel SSD-P3700 NVMe

Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Vul alstublieft een bericht in.
Vink de captcha aan om te bevestigen dat je geen robot bent.