FAQ

In ons FAQ (Frequently Asked Questions - Veel Gestelde Vragen) leest u de antwoorden op vragen die u mogelijk nog heeft. Indien uw vraag er niet tussen staat; laat het ons a.u.b. weten.

font awesome question mark icon

Heb ik technische kennis nodig voor het bijhouden van mijn website?

Wanneer u een uitgebreide website neemt, kunt u die zelf bijhouden en uitbreiden. Pario maakt het beheer zo eenvoudig mogelijk voor u. Technische kennis is geen vereiste maar basiskennis van tekstverwerkers zoals Word is wel een pré. 

Verhuist pario mijn huidige website?

Wij kunnen sowieso uw domeinnaam verhuizen. Aangezien wij met WordPress werken, kunnen we alleen WordPress-websites verhuizen en die vervolgens onder handen nemen. Wij zullen u dan helpen met de migratie van de gegevens van uw website naar de nieuwe website.
Let op dat WordPress-websites die worden gehost op WordPress.com helaas niet verhuisd kunnen worden.

Kan ik zelf plug-ins installeren?

Bij het online-visitekaartje/cv-website bieden we niet de mogelijkheid extra plug-ins te installeren. Bij ons membership-website kunt u zelf geen plug-ins installeren i.v.m. de veiligheid en stabiliteit. Pario heeft uitermate veel zorg besteed aan het selecteren van de gebruikte plugins en geeft hier ook volledige ondersteuning voor. Wanneer een klant behoefte heeft aan een bepaalde plug-in dan kan Pario dit in overleg met de klant toevoegen of voor een alternatieve oplossing kiezen. Wanneer een plug-in lage waarderingsscores heeft en/of al tijden niet wordt geüpdate dan zullen we deze niet installeren.

Kom ik bovenaan te staan in Google?

Google beloont websites die informatie bieden waar uw klanten naar zoeken. Het gaat hierbij niet alleen om kwantiteit maar ook om kwaliteit van de content (goed geschreven, duidelijk beeld, goede lay-out). Die content komt van u, dus hoe hoog u in Google scoort, hangt voor het grootste gedeelte af van wat u met uw website doet en of u interessante actuele informatie biedt. Er is geen magische knop, bedrijven die aangeven handige truukjes te kennen waardoor u gegarandeerd bovenaan komt te staan maken waarschijnlijk gebruik van ongeoorloofde praktijken en dat zal u uiteindelijk veel meer ellende opleveren of het is een wassenneus door uw bedrijf op nummer 1 te krijgen voor het zoekwoord 'Visboer Jan de Zwijger uit Volendam'. Mensen die daar op zoeken kennen u waarschijnlijk al en willen al bij u kopen, interessanter is het om de groep mensen te bereiken die op 'visboer'  of 'visboar purmerend' zoeken. Om daar hoog op te scoren is al een stuk lastiger.

Aangezien een online-visitekaartje/cv weinig content heeft, zal u hier ook niet hoog mee kunnen scoren in Google indien er veel concurrentie is. Met een membership-website kan dat wel.

Pario doet er alles aan om uw website goed vindbaar te maken (sitemap, structured data, seo plug-in, aanmelding Google mijn Bedrijf etc.). Zie het als een winkel waarbij pario zorgt voor een goede winkelindeling, een toegankelijke entree, vermeldingen in de Gouden Gids en telefoonboeken e.d. Dit helpt om klanten naar binnen te lokken maar vervolgens is het aan u om de klant ook de winkel te laten verlaten met hetgeen waarvoor hij/zij kwam. Daar spelen factoren een rol waar u invloed op heeft: winkelindeling, productinformatie verstrekken, goede klantenservice (ook aftersales), bezorgdienst, eenvoudige betalingsmogelijkheden etc. 

Wat gebeurt er als ik opzeg?

Na het opzeggen stopt uiteraard ook onze service. U dient schriftelijk op te zeggen en u heeft een opzegtermijn van een maand. Binnen die maand kunt u uw mail veiligstellen indien u geen G Suite gebruikt door deze te exporteren of door te sturen naar een ander adres. Uw teksten en afbeeldingen zullen we in een zip-bestand samenvoegen en die ter download aanbieden. U heeft dan twee maanden de tijd om dit bestand te downloaden. Na de opzegtermijn gaat uw website offline. De make-over korting die u heeft opgespaard wordt teruggezet naar nul.

Heeft u langer dan 3 jaar een online-visitekaartje of langer dan 2 jaar een membership-website dan kunnen we de complete website ook gratis voor u verhuizen of als back-up-bestand aanbieden. Let er dan wel op dat enkele plug-ins (zoals Imagify en WPRocket) niet mee kunnen worden verhuisd. De plug-ins die mee kunnen worden verhuisd, zullen niet meer worden voorzien van updates. Nieuwe functies worden dan niet toegevoegd en de kans op een lek wordt groter omdat de plug-in niet meer wordt bijgehouden (dat is een service binnen het abonnement). U kunt er voor kiezen om zelf te betalen voor deze plug-ins maar u betaalt dan relatief veel voor een enkele website (Pario biedt het goedkoper aan door schaalvoordelen). 

Wat is de oplevertijd van een website

Dat verschilt per pakket, de budget-websites zijn sneller klaar dan de maatwerk-websites en de one-pagers zijn sneller klaar dan de websites die uit meerdere pagina's bestaan. Het meest uitgebreide pakket is binnen 2 weken klaar (nadat alle content binnen is), voor de andere pakketten is meestal binnen een week.

Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Vul alstublieft een bericht in.
Vink de captcha aan om te bevestigen dat je geen robot bent.